Regular Day Schedule

Regular Day Schedule

 

TK - Kindergarten

 

 

First Bell

8:20a

 

Instructional Time

8:25a – 10:10a

105 Minutes

Recess

10:10a – 10:35a

25 Minutes

Instructional Time

10:35a – 11:10a

35 Minutes

Lunch

11:10a – 11:55a

45 Minutes

Instructional Time

11:55p – 1:25p

90 Minutes

Recess

1:25p – 1:45p

25 Minutes

Instructional Time

1:45p – 2:30p

45 Minutes

 

Total Instructional Time:

275 Minutes

 

Grades 1 – 2

 

 

First Bell

8:20a

 

Instructional Time

8:25a – 10:00a

95 Minutes

Recess

10:00a – 10:15a

15 Minutes

Instructional Time

10:15a – 11:20a

65 Minutes

Lunch

11:20a – 11:55p

35 Minutes

Instructional Time

11:55p – 1:15p

80 Minutes

Recess

1:15p – 1:25p

10 Minutes

Instructional Time

1:25p – 2:30p

65 Minutes

 

Total Instructional Time:

305 Minutes

 

Grade 3

 

 

First Bell

8:20a

 

Instructional Time

8:25a – 10:00a

95 Minutes

Recess

10:00a – 10:15a

15 Minutes

Instructional Time

10:15a – 12:00n

105 Minutes

Lunch

12:00n – 12:35p

35 Minutes

Instructional Time

12:35p – 1:15p

40 Minutes

Break

1:15p – 1:25p

10 Minutes

Instructional Time

1:25p – 2:30p

65 Minutes

 

Total Instructional Time:

305 Minutes

 

Grade 4

 

 

First Bell

8:20a

 

Instructional Time

8:25a – 10:15a

110 Minutes

Recess

10:15a – 10:30a

15 Minutes

Physical Education

10:30a – 11:00a

30 Minutes

Instructional Time

11:00a – 12:00p

60 Minutes

Lunch

12:00n – 12:35p

35 Minutes

Instructional Time

12:35p – 1:45p

70 Minutes

Break

1:55p – 2:05p

10 Minutes

Instructional Time

1:55p – 3:15p

80 Minutes

 

Total Instructional Time:

350 Minutes

 

Grade 5

 

 

First Bell

8:20a

 

Instructional Time

8:25a – 10:15a

110 Minutes

Recess

10:15a – 10:30a

15 Minutes

Instructional Time

10:30a – 11:30a

60 Minutes

Physical Education

11:30a – 12:00p

30 Minutes

Lunch

12:00n – 12:35p

35 Minutes

Instructional Time

12:35p – 1:45p

70 Minutes

Break

1:55p – 2:05p

10 Minutes

Instructional Time

1:55p – 3:15p

80 Minutes

 

Total Instructional Time:

350 Minutes

 

 

Grades 6 – 8

 

 

First Bell

8:20a

 

Instructional Time

8:25a – 10:25a

120 Minutes

Break

10:25a – 10:40a

15 Minutes

Instructional Time

10:40a – 11:40p

60 Minutes

Lunch

11:40p – 12:15p

35 Minutes

Instructional Time

12:15p – 1:15p

60 Minutes

Instructional Time

1:15p – 3:15p

120 Minutes

 

Total Instructional Time:

360 Minutes